Ivan Kuraas og Bjørnar Skjemstad er på plass i produksjonsanlegget til KuraasDet lønner seg å samarbeide lokalt

Det lønner seg å samarbeide lokalt

Siden 2021 har vi samarbeidet med Kjøttproduksjonsselskapet Kuraas for å sørge for trygg matproduksjon.

Familiebedriften fra Narvik har siden 1926 bygget seg opp til å bli Nord-Norges største kjøttproduksjonsselskap.  

Labora sørger blant annet for hygiene og kvalitet i produksjonsmiljøet til Kuraas, og i deres produkter. Noe som gjør at kundene deres kan være sikre på at maten som blir sendt ut i butikkhyllene er trygg å spise – uten matbårne sykdommer.

– En del av familien

Jevnlig sender Kuraas miljøprøver, råvareprøver og kjøttprøver til Labora for undersøkelse. Vi tester produktene deres for blant annet Listeria, Salmonella og E. coli.

Produksjons- og kvalitetssjef Ivan Kuraas understreker at jobben som gjøres er svært viktig, og at de er veldig glade for å jobbe sammen med oss:

– Det er veldig lett å jobbe med Labora. For det første er dem lokale, noe som gjør at oversendelser av prøver går veldig fort. I tillegg må jeg nevne at de reagerer veldig kjapt når vi tar kontakt, sier han, og legger til:

– Vi merker at de har en enorm kompetanse, og stiller faglig sterkt i møte med prøvene vi sender dem.

Kuraas skryter også av at Labora er hyggelig å jobbe med:

– Det er alltid hyggelig når Labora kommer innom. Nå, som vi har jobbet sammen i tre år, kan vi trygt si at de har blitt en del av familien, sier han humrende.
Et viktig oppdrag

Vår salgssjef og faglige rådgiver, Bjørnar Skjemstad, kaller samarbeidet veldig spennende. Han påpeker at alle Laboras oppdrag er like viktige, men at Kuraas er en spesiell samarbeidspartner.

– Oppdraget vårt hos Kuraas er først og fremst kvalitetssikring av produktene og vi er veldig fornøyde med hvordan samarbeidet har gått de siste tre årene. Kuraas satser på flere nye og spennende kvalitetsprodukter og vi er stolte av å være leverandør på kvalitetssikring av varesortimentet.

Han legger til:

– Jeg vil gjerne rose selskapet for å holde veldig god korrespondanse, med hyppige avsendelser av prøver og tett kontakt, slik at vi får gjort et godt stykke arbeid fra vår side, sier Skjemstad.

Lokalt samarbeid i Nord

Daglig leder i Labora Karianne Klippenberg Jakobsen er selv vokst opp i Narvik, og føler en tilknytning til området. Hun er glad for at Labora kan samarbeide med kunder lokalt i Nord-Norge:

– Vi har sett det før, og vi får det stadig bekreftet. Lokalt samarbeid lønner seg. Ved hjelp av tjenester som for eksempel Os-ekspressen kan kunder sende oss prøver raskt og enkelt, slik at vi får gjort våre analyser så fort som mulig.

– Oppdragene våre handler om matsikkerhet. Dersom vi skulle få et treff på uønskede bakterier eller sykdommer vil vi i en hast få avdekket problemet og bistå med råd til utbedringer.